Аграрії сподіваються на отримання виплат за втрату врожаю-2020

0

Фермери сподіваються на отримання страхових виплат за втрату врожаю у 2020 році, але держава не пропонує їм жодного виходу із ситуації, що склалася.

Про це повідомив голова громадського об’єднання «Аграрний союз України» Геннадій Новіков, пише АПК-Інформ.

«У досить складній ситуації в поточному році опинилися фермери Донецької, Луганської та Одеської областей. Особливо це стосується Бессарабії, яка з початку 2020 року й по сьогоднішній день продовжує страждати від посухи. Ми намагалися запропонувати державі й ведемо діалог зараз щодо страхування втрачених посівів із початку цього року. Ми бачимо, що багато коштів, виділених на держпідтримку АПК, ще не використано. Тому сподіваємося, що аграрії, які постраждали, все ж таки отримають компенсації», – сказав пан Геннадій.

Відповідно до його слів, фермери Бессарабії вже втретє в поточному році страждають від природних катаклізмів. Спочатку вимерзли посіви озимих у квітні, потім унаслідок посухи було втрачено посіви ярих, і тепер сівба озимих під урожай-2021 також ведеться в сухий ґрунт, що знову загрожує неврожаєм.

«У Донецькій області сівбу озимих проведено за планом, проте ті суховії, які пройшли буквально декілька тижнів тому, завдали шкоди посівам багатьох господарств», – додав Новіков.

Він вважає, що державі варто переглянути бюджет і запропонувати компенсацію за втрати врожаю озимих, які сіялися й поточного року.