Жорсткого локдауну не буде – Денис Шмигаль

0

Уряд не розглядає можливість повторного введення жорсткого локдауну

Про це сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляють у Європейській Бізнес Асоціації.

За словами прем’єра, у випадку другої хвилі поширення коронавірусу впровадження жорстких обмежувальних заходів не розглядатиметься. Уряд буде покладатися на адаптивний карантин та локалізацію сплесків захворювання.

Наразі, як повідомив пан Шмигаль, Кабмін працює над системним відновленням економічної активності. Зокрема, над напрацюванням довгострокової стратегії розвитку України до 2030 року, а також над втіленням Програми стимулювання економіки та Плану дій Уряду, які містять стимулюючі заходи для різних галузей економіки України.

Що стосується підвищення мінімальної заробітньої плати, то, зі слів урядовця, влада має плани й надалі підвищувати рівень мінімальної заробітної плати до 6000 грн та 6500 грн у 2021 році.

Також прем’єр-міністр запевнив, що тривають системні реформи податкової та митної служби, ДАБІ, реформа системи охорони здоров’я, комплекс заходів, направлених на боротьбу з контрабандою.

Крім того, Денис Шмигаль підтвердив, що погашення заборгованості перед виробниками ВДЕ буде здійснюватись згідно з умовами раніше підписаного Меморандуму.