Санітарне та фітосанітарне законодавство України на 52% відповідає нормам ЄС

0

У законодавстві у сфері санітарних та фітосанітарних заходів (СФЗ) Україна виконала 52% норм Європейського Союзу.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, пише agroportal.ua.

«У цілому, Україна повинна адаптувати до національного законодавства майже три сотні актів ЄС за такими напрямами як безпека харчових продуктів та кормів, здоров’я та благополуччя тварин, здоров’я рослин, державний контроль у зазначених сферах. Нині нами виконано 52% таких завдань. Водночас очікується, що значна частина зобов’язань у сфері СФЗ, які в нас залишилися, буде виконана в поточному році», — зазначив заступник міністра економіки Сергій Глущенко.

Він додав, що в рамках угоди про асоціацію Україна-ЄС у Верховній Раді зареєстрований проєкт закону «Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин». Ним передбачено наближення до актів законодавства ЄС та запровадження в Україні світових стандартів у сфері здоров’я та благополуччя тварин (враховані вимоги 10 актів законодавства Європейського Союзу).

Також підготовлено законопроєкти «Про вимоги до предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами», «Про захист рослин», «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо харчових продуктів та інших об’єктів санітарних заходів». Як відзначили в міністерстві, ці законопроекти планують внести до ВРУ протягом найближчих тижнів.