У 2020 курятину перевірятимуть на антибіотики

0

З 1 січня 2020 року Асоціація «Союз птахівників України» розпочинає контрольований моніторинг використання антибіотиків на підприємствах виробників курятини.

Про це пише agroportal.ua.

Як говориться в повідомленні асоціації, будуть перевірятися залишки інгібіторів та токсинів у кормах, воді, кінцевій продукції та продуктах життєдіяльності птиці протягом всього циклу її вирощування.

Моніторінг вестимуть на фабриках Агрохолдингу МХП, «Овостар» («Ясенсвіт») та «Володимир-Волинській птахофабриці» (ТМ «Епікур»).

«Всі дослідження відповідно планам моніторингу будуть проводитися в акредитованих за ISO 17025 (міжнародний стандарт лабораторного визнання методів досліджень та простежуваності). Після отримання достатньої кількості даних (3 місяців), відповідно галузевих вимог буде проведено оцінка відповідності (аудит)», — пояснюють в асоціації.

Результати аудиту та висновок про відповідність будуть підставою для надання права наносити маркування «без антибіотиків» на харчовий продукт цих компаній. Кінцевий споживач зможе побачити результати аудитів (без конфіденційної інформації) на сайті асоціації.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, відповідно стандартній процедурі, залишає право здійснювати нагляд на будь-якому виробничому етапі.