У портах України продовжує дорожчати кукурудза

0

На цьому тижні ціни на кукурудзу в глибоководних портах України продовжують зростати.

Про це пише АПК-Інформ.

«Усупереч всім очікуванням, дорожнечі на зовнішньому ринку в порівнянні із зерном іншого походження та низькому попиту ціни на українську кукурудзу продовжують зростати. Серед факторів підтримки залишається неясна перспектива її виробництва в Південній Америці в цілому, знижувальні коригування врожаю в Бразилії через пізню сівбу й дефіцит опадів, а також погодні ризики в кукурудзяному поясі США. При цьому важливу роль у підтримці цін надає стримування продажів українськими аграріями та конкуренція з переробниками. У цілому сектор залишається одним із найбільш волатильних у ціновому аспекті під впливом змішаних факторів, а конкуренція на глобальному ринку в кінці сезону обіцяє бути жорсткою», – прокоментувала ситуацію керівниця відділу локальних ринків інформагенства «АПК-Інформ» Анна Танська.

Під впливом вищевказаних факторів ціни попиту на кукурудзу станом на 21 квітня в основному становили 8050-8300 грн/т і 252-260 USD/т СРТ-порт відповідно. При цьому, вести закупівлі за максимальними цінами готові одиниці.

«Зараз усе більше експертів сходяться на думці, що високі ціни та волатильність – це нова реальність на найближчі як мінімум кілька сезонів. Виходячи з цього, вельми цікавою залишається доля форвардних контрактів, які, незважаючи на хвилю дефолтів поточного сезону, цього року укладаються ще активніше на тлі дуже привабливих (на даний момент) цін для аграріїв», – підкреслила експертка.