ВРУ підтримала впровадження автоматичного габаритно-вагового контролю на дорогах України

0

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт №3742 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю», покликаний законодавчо закріпити можливість фіксації порушень габаритно-вагових параметрів в автоматичному режимі.

Про це повідомляє прес-служба Мініфраструктури.

«У першому читанні прийнято один із ключових для реформи габаритно-вагового контролю законопроєкт №3742, що законодавчо закріплює автоматичну фіксацію порушень ГВК», – прокоментував Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Даний законопроект розширює повноваження Укртрансбезпеки в частині здійснення габаритно-вагового контролю – надає їй право стягувати в судовому порядку плату за проїзд для вантажівок, які порушують габаритно-вагові параметри.

Крім цього, він встановлює відповідальність вантажовідправника як першої ланки у вантажних перевезеннях і значно підвищує відповідальність автоперевізників за недотримання габаритно-вагових норм.

За словами міністра, прийнятий законопроєкт нерозривно пов’язаний із законопроєктом №3743, який посилює відповідальність учасників перевезень і вводить нові штрафи за порушення габаритно-вагових параметрів.