Зменшився об’єм експорту м’яса птиці

0

Обсяги експорту м’яса птиці з України скоротилися на 12%.

Про це з посиланням на дані Державної митної служби України пише Meat-Inform.

Причинами зменшення експорту стали експортні обмеження через спалах пташиного грипу на початку року, пандемія коронавірусу та зниження цін на курятину на світовому ринку.

У травні вітчизняні виробники продали за кордон м’яса та їстівних субпродуктів м’яса птиці свіжих, охолоджених та заморожених на загальну суму 45,12 млн доларів США. У травні 2019 року продуктів цієї товарної групи було експортовано на 56,97 млн доларів.

У цілому за січень-травень 2020 року українські експортери відвантажили м’яса та субпродуктів птиці на суму 225,67 млн доларів США, що на 12% менше в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. Тоді виручка від експорту даної продукції склала 256,5 млн доларів.

Водночас скоротився й імпорт. Якщо в січні-травні 2019 року птиці та її субпродуктів імпортували на суму 20,42 млн доларів, то за цей період поточного року було імпортовано продукції на 15,35 млн доларів.