Фермери отримають більший доступ до державної підтримки

0

Уряд схвалив законопроєкт, спрямований на стимулювання діяльності фермерських господарств. Відповідні зміни враховують процеси імплементації вітчизняного законодавства до законодавства ЄС, кращих європейських практик та Спільної аграрної політики ЄС щодо підтримки фермерів, в тому числі молодих фермерів.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Документом передбачається:

  • унормувати склад земельних ділянок фермерських господарств, у користуванні яких знаходяться земельні ділянки, передані їм на підставі Державних актів на право постійного користування, що дозволить фермерським господарствам, які обробляють такі земельні ділянки, мати доступ до державної підтримки;
  • розширити коло отримувачів державної підтримки через Український державний фонд підтримки фермерських господарств, зокрема, закріпивши статус сімейних фермерських як отримувачів такої підтримки;
  • запровадити державну підтримку фермерському господарству, голова якого має вік до 35 років (включно), що надасть можливість сільській молоді реалізувати свої підприємницькі ініціативи та сприяти зупиненню міграції молоді із сільських територій.

«Розвиток фермерства залишається в пріоритеті Уряду. Впевнені, що розширення доступу до держпідтримки для фермерів та окрема підтримка саме молодих фермерів матиме вагомий ефект на розвиток аграрного підприємництва, на розбудову сільських територій та покращення життя українців в цілому», – зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.