За січень цього року Україна значною мірою використала тарифні квоти на 2020 рік

0

Станом на 10 січня 2020 року українські компанії повністю використали тарифну квоту на мед, яку Європейський Союз у 2020 році збільшив до 6 тис тонн на рік.

Про це повідомляє UkraineFood.org з посиланням на Агравері. 

Також українські експортери значною мірою використали такі тарифні квоти на 2020 рік:

  • солод та пшенична клейковина (72%)
  • виноградний та яблучні соки (67%)
  • цукор (28%)
  • м’ясо птиці та напівфабрикати з м’яса птиці (25%)
  • яйця та альбуміни (20%).

«З початку 2020 року українські експортери використовують можливості 19 з 40 тарифних квот в рамках Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС», — зазначають у повідомленні.

Тарифні квоти дозволяють українським виробникам експортувати продукцію в країни Євросоюзу за пільговою або нульовою ставкою мита. «Таким чином, експортери можуть заощаджувати чимало коштів, продаючи товари в країни ЄС. Експортувати можна і без використання квот, але тоді потрібно сплачувати мито у повному обсязі», — пояснюють експерти.