Україна покращила позиції у світовому індексі продовольчої безпеки

0

У порівнянні з минулим роком Україна дещо покращила свій індекс продовльчої безпеки. Але темпи зростання багатьох інших країн значно вищі, тому наша держава зайняла 76-у позицію зі 113-ти в рейтингу 2019 року.

Про це повідомляє пресс-служба компанії Cortevа Agriscience, пише UkraineFood.org.

Основні сильні сторони, визначені в індексі для України, – це безпека харчових продуктів, низька частка населення за глобальною межею бідності, мінімальні зміни середніх витрат на харчування та низький рівень втрат продовольства.

«Порівняно із середньосвітовим показником, Україна має кращі показники у фінансуванні програм безпеки харчових продуктів, наявності відповідних приміщень для зберігання врожаю та здатності безпечно зберігати продукти. Позитивними показниками також є залізнична інфраструктура, дієтична різноманітність, наявність поживних мікроелементів в продуктах харчування та відсоток населення, що має доступ до питної води», – йдеться в повідомленні.

Основними викликами для країни є корупція, державні витрати на наукові дослідження в сільському господарстві та відсутність харчових стандартів.

Порівняно із середнім показником у світі, валовий внутрішній продукт на душу населення в Україні дуже низький, а також слабка дорожня та портова інфраструктура. Факторами зменшення індексу стали доступ фермерів до фінансування та дуже малий відсоток земельних ділянок, обладнаних для зрошення.

Другий рік поспіль Сінгапур, Ірландія та Сполучені Штати Америки займають перші три позиції як лідери продовольчої безпеки, незважаючи на те, що до рейтингу додали нові показники, включаючи витрати на продовольство, інфраструктуру сільського господарства та харчові стандарти.