Методичні рекомендації щодо недопущення коронавірусу для тваринників

0

В Україні розробили Методичні рекомендації щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на потужностях з вирощування, утримання, забою, переробки і обігу тварин та виробництва харчових продуктів.

Про це пише agroportal.ua.

Відповідний документ ґрунтується на рекомендаціях ВООЗ «COVID-19 та безпека харчових продуктів: Керівництво для харчових підприємств» та покликаний надати виробникам і операторам ринку більше інформації щодо їх можливих дій в умовах поширення COVID-19.

Методичні рекомендації не є нормативно-правовим актом і не мають обов’язковий характер. Вони містять:

  • інформацію про хворобу COVID-19;
  • симптоми і шляхи інфікування;
  • гігієну, профілактичні санітарні й протиепідемічні заходи;
  • порядок здійснення заходів з недопущення порушень у роботі та/або тимчасового зупинення виробничих потужностей;
  • додаткові заходи для підтримки цілісності харчових ланцюгів і забезпечення безперебійного постачання безпечних харчових продуктів кінцевим споживачам;
  • зразок декларації, заповнення якої є обов’язковим для потрапляння на територію оператора  потужності;
  • орієнтовний перелік заходів із забезпечення біологічної безпеки та інше.

З документом можно ознайомитися за посиланням.