Фермери знову починають більше цікавитися вирощуванням нуту й сочевиці

0

Пандемія коронавірусу внесла свої корективи у світові залишки бобових, які істотно скоротилися, що провокує зростання цін і знову підігріває інтерес фермерів до вирощування нуту, сочевиці та гороху.

Про це в ході свого виступу на онлайн-конференції АПК-Інформ «Niche: focus on pulses» сказала президентка Спілки виробників і споживачів бобових України (СВСБУ) Антоніна Скляренко.

“Зменшення посівних площ під бобовими в Україні в цілому фіксувалося у 2019 році й спостерігається в поточному. Однак зростання площ ввідзначається під горохом і під квасолею. У рази знизилася площа під нутом і сочевицею, що пов’язано з обмеженнями закупівель Індією та високими запасами, які було сформовано в піковий період вирощування бобових», – нагадала експертка.

Пані Скляренко відзначила важливість створення кооперації серед виробників бобових культур, адже це дозволить розвивати переробний напрямок і отримувати додану вартість продукції. Проте, на її думку, для аграріїв необхідно провести масштабну інформаційну програму, аби показати їм успішний зарубіжний досвід.