Експорт м’яса птиці до Грузії – які вимоги?

0

Компетентні органи Грузії оприлюднили вимоги до експорту м’яса птиці у свою країну.

Про це повідомляють у Держпродспоживслужбі.

Відповідно до чинного законодавства Грузії, імпортоване м’ясо птиці може мати індикатор із зазначеним вмістом води та повинне супроводжуватися документом або формою ветеринарного сертифіката, що підтверджує відповідність вищезазначених товарів встановленим вимогам, що видається компетентним органом країни походження.

Заморожена та швидкозаморожена курятина може бути реалізована, якщо вміст води не перевищує обумовлені технічні умови (значення).

Загальний вміст води в тушках або частинах свіжої, замороженої та швидкозамороженої птиці не повинен перевищувати 5%. При цьому не має значення, який метод охолодження застосовували.

Вищезазначена вимога діє до 1 січня 2025 року. З 1 січня 2025 року специфічна вимога щодо вмісту води повинна бути еквівалентною Регламенту Комісії (ЄС) № 543/2008 від 16 червня 2008 року.

Методи визначення загального вмісту води еквівалентні методам, передбачені Регламентом Комісії (ЄС) № 543/2008 від 16 червня 2008 року, що встановлює детальні правила застосування Регламенту Ради (ЄС) № 1234/2007 щодо маркетингових стандартів для м’яса птиці.