Українські виробники олії втрачають до 40% маржі, експортуючи сировину, а не готовий продукт для роздрібного ринку.
Про це сказав голова Ради з питань експорту продовольства (UFEB) Богдан Шаповал в ефірі Agro FM, пише AgroPortal.ua.
«Наші компанії танкерами продають олію, але не готові домовитися напряму із великими торговельними мережами, розлити її у пляшки і далі продавати у форматі B2C», — говорить Шаповал.
Щоб завоювати цей сегмент, українському виробнику треба запропонувати кращу ціну й кращі умови, наприклад, гарну упаковку та якість.
«Ми не віримо у майбутнє продажу сировинних продуктів. Дійсно, сировина зараз складає до 80% від загального аграрного експорту з України. Але з кожним роком на ній стає все важче заробляти. Ця діяльність стає все менш прибутковою», — пояснив Шаповал.
Також він додав, що виграють тільки ті компанії, які мають достатнє фінансове плече і достатній ресурс, щоб управляти великими обсягами сировинних товарів.