Обсяг дотацій для АПК в бюджеті-2021 пропонують збільшити до 8,4 млрд грн

0

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики запропонував збільшити обсяг держпідтримки сільгоспвиробникам до 8,4 млрд грн.

Про це на своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат, член аграрного комітету Сергій Лабазюк, пише agroportal.ua.

«Підтримали пропозиції підкомітету щодо направлення на Бюджетний комітет Верховної Ради України пропозиції щодо збільшення фінансування держпідтримки аграріям на 4,4 млрд грн в проекті Держбюджету на 2021 р. №4000», —зазначив пан Сергій.

Він уточнив, що при цьому комітет не вніс додаткову аргументацію звідки компенсувати видатки.

Члени комітету також підтримали до другого читання проєкт №3295 про Державний аграрний реєстр.

«Тобто не вніс компанію в реєстр — не маєш права на дотації. Разом з тим розширили підтримку по садівництву, аквакультурам тощо», — додав парламентар.

Окрім цього, почалося обговорення проєкту про ветмедицину №3318. Але через велику кількість поправок — розгляд по суті перенесли на наступний комітет.

Водночас заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький у Facebook пояснив, що цього року, коли неврожай і складні погодні умови, є важливим передбачити достатньо коштів на 2021 рік, щоб реалізувати напрацювання, які націлені на розвиток виробництва продукції з доданою вартостю: садівництво, тваринництво, органічне виробництво овочівництво.

«Також необхідно активно відновлювати й розвивати зрошення та компенсацію відсотків по кредитам, і державну підтримку агрострахування. Чекаємо на засідання бюджетного комітету та наступних рішень у рамках бюджетного процесу. Сподіваємось, що кінцевий результат буде на користь аграрних виробників, та буде виділено достатньо коштів у прийнятому в цілому законі України про бюджет на 2021 рік», — написав він.