Рух суден до азовських портів України буде заблоковано

0

У зв’язку з планованим проведенням Росією військових навчань у період із 13 до 19 лютого цього року рух суден до українських морських портів Азовського моря буде повністю заблоковано, а в Чорному морі – здійснюватися з відхиленням від рекомендованих шляхів.

Про це повідомляє прес-служба ДП «Адміністрація морських портів України».

Зазначається, що згідно з отриманими прибережними попередженнями №41/22, 42/22, 43/22, виданими державною установою «Держгідрографія» Морської адміністрації України на підставі листа Управління навігації та океанографії Міністерства оборони Російської Федерації від 8 лютого поточного року, у період із 13 до 19 лютого включно певні райони Чорного та Азовського морів «перекриваються для проведення заходів із бойової підготовки – ракетні стрільби та артилерійські, плавання в них є небезпечним».

В Адміністрації морпортів пояснили, що дані райони перекривають так звані рекомендовані шляхи руху суден до морських портів України.

«У зв’язку з вищевикладеним рух суден рекомендованими шляхами до морських портів України в Азовському морі буде заблоковано на весь період проведення зазначених заходів. Що стосується портів Чорноморського басейну, то рух суден у Чорному морі може здійснюватися тільки з відхиленням від рекомендованих шляхів, в обхід зон проведення бойових стрільб, відповідно, з обмеженнями за осадкою суден», – йдеться в повідомленні АМПУ..

На даний час обмеження щодо руху суден у зазначений період опрацьовується фахівцями, додаткові роз’яснення АМПУ представить найближчим часом.