Харківський молочний комбінат продовжує виробництво молочної продукції завдяки генератору, отриманому від уряду Німеччини

0

ТОВ «Харківський молочний комбінат» ТМ «Агромол» отримав генератор потужністю 1100 кВA (800 кВт), який передало Федеральне агентство з технічної допомоги (THW) за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. 

Це один із 41 генератора, які Німеччина передала для підтримки українських виробників продуктів харчування, повідомляє прес-служба Продовольчої та сільськогосподарської організація ООН (ФАО).

У співпраці з Мінагрополітики ФАО допомогла визначити та розподілити генератори серед тих підприємств, що найбільше потребують підтримки.

«Ми продовжуємо активно підтримувати українських виробників продуктів харчування через надання потужних генераторів, забезпечуючи енергетичну стабільність підприємств критичної інфраструктури. Це надзвичайно важливо особливо для підприємств, які розташовані на лінії фронту і підтримують продовольчу безпеку найбільш вразливих регіонів країни», – зауважив П’єр Вотьє, голова офісу ФАО в Україні.

ТОВ «Харківський молочний комбінат» був заснований у 1973 році та пройшов довгий шлях від виробництва розливної продукції до виготовлення молочних на кисломолочних продуктів. З 2019 року комбінат працює під новим брендом «Агромол».

«До війни комбінат реалізовував до 100 тонн продукції на добу, зараз об’єм знизився, але ми активно працюємо, щоб вийти на довоєнні показники, – розповів Олег Денисов, заступник директора ТОВ «Харківський молочний комбінат» ТМ «Агромол». – Раніше ми постачали продукцію до центральних регіонів України, зокрема у Запорізьку, Дніпропетровську, Житомирську області, а зараз виключно у Харківську область».

Наразі комбінат є одним із найбільших підприємств у Харкові. В асортименті комбінату понад 100 найменувань молочної продукції – молоко, кефір, сметана, а також продукція десертної групи – кефір з фруктовими наповнювачами, сметанні соуси тощо.

Внаслідок обстрілів підприємство зазнало певних пошкоджень, зокрема, було пошкоджено перекриття та вибиті вікна. Постійні відключення електроенергії через бойові дії у регіоні суттєво впливають на роботу підприємства – у результаті чергового обстрілу була остаточна розбита підстанція, від якої відбувалося живлення комбінату.

«Молоко – це продукт, що швидко псується. Коли немає електроенергії, процес зупиняється, і через незворотні процеси продукт підлягає тільки утилізації. – додав Олег Денисов. – Завдяки ФАО та Мінагрополітики ми отримали цей потужний генератор, який під час відключень забезпечить стабільне постачання енергії для комбінату на стільки часу, на скільки буде потрібно».

За підтримки уряду Німеччини уже 17 генераторів із 41 були розподілені для підтримки виробництва хліба та молока серед підприємств із дев’яти найбільш постраждалих від війни областей.