Микола Сольський та міністри сільського господарства Італії та Великобританії домовились про підтримку української гуманітарної ініціативи для країн Африки та Азії

0

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів робочі онлайн зустрічі з Міністром сільського господарства та продовольчого суверенітету Італійської Республіки Франческо Лолобріджида та Державним міністром у Міністерстві навколишнього середовища, продовольства та сільських справ Великобританії Марком Стівеном Спенсером.

Під час зустрічей урядовці обговорили проблему світової продовольчої безпеки та роль українського зерна у стабілізації світового продовольчого ринку та надання допомоги найбіднішим країнам, які потерпають від голоду. За даними ООН, рекордні 345 млн. людей у 82 країнах сьогодні стикаються з гострою продовольчою проблемою. Близько 50 млн. у 45 країнах перебувають на межі голодної смерті.

Для запобігання цій проблемі Президент України Володимир Зеленський ініціював розгорнуту кампанію з надання гуманітарної допомоги у вигляді постачання зерна до країн Африки й Азії. Її втілення залежить не лише від готовності України, а й від роботи зернового коридору та підтримки міжнародних партнерів.

«Проблеми з вивезенням зерна з України спричиняють проблеми у всьому світі: ціна на зерно росте, і має великі шанси зберегти цю тенденцію. Особливо потерпають бідні країні. Тому Президент нашої країни виступив з ініціативою про гуманітарну допомогу українським зерном країнам Африки. Ця ініціатива проводиться разом з World Food Programme і охоплює такі країни: Ефіопія, Сомалі, Нігерія, Ємен, Конго, Судан, Кенія», – зазначив Микола Сольський.

Він додав, що станом на сьогодні рішення про участь у цій програмі прийняли США, Польща, Японія, а також ряд інших країн.

Міністр сільського господарства та продовольчого суверенітету Італійської Республіки Франческо Лолобріджида підкреслив, що нестача продовольства в Африці може викликати нову еміграційну хвилю в Європу, з якою вона може не справитися, і запевнив у безумовній підтримці Італією української гуманітарної ініціативи.

Державний міністр у Міністерстві навколишнього середовища, продовольства та сільських справ Великобританії Марк Стівен Спенсер також підкреслив важливість гуманітарної програми та висловив повну підтримку Україні.