Погоджено першу заявку на 7 млн грн для розвитку теплиць

0

Міністерство аграрної політики та продовольства України підписало перший наказ щодо надання гранту в рамках урядової програми «єРобота» зі створення або розвитку теплиць.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Учасником проекту стало агропідприємство із Дніпропетровщини, сума погодженого гранту становить 7 млн грн, площа на якій зводитиметься теплиця складає 1,6 га.

Нагадуємо, що за умовами програми, гранти надаються на будівництво однієї модульної теплиці орієнтовною площею 2 гектари (від 1,6 до 2,4 га) відповідно до типового проекту. Кількість створених робочих місць має бути не менше 14 на 1 га. Заявка на створення теплиць повинна містити проект модульної теплиці. Відповідно до пункту 4 порядку надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства, що затверджений постановою КМУ від 21.06.2922 № 738, гранти надаються для будівництва модульної теплиці відповідно до типового проекту. Типовий проект модульної теплиці затверджений наказом Мінагрополітики від 06 липня 2022 № 428, з яким можна ознайомитися за посиланням.

Гранти надаються за умови співфінансування з отримувачем у такому співвідношенні для першої 1000 заявок: не більше 70 % (але не більше 7 млн грн) вартості проекту будівництва модульної теплиці — за рахунок грантів, не менше 30 % — за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних). Для всіх наступних заявок за рахунок грантів — не більше 50 % (але не більше 5 млн грн) вартості проекту будівництва модульної теплиці, за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних) — не менше 50 %.

Кошти отримує лише один отримувач з урахуванням пов’язаних із ним осіб. Термін реалізації проектів не має перевищувати 12 місяців із дня відкриття рахунку в банку.

Реалізацію проекту будівництва модульної теплиці учасник повинен здійснювати на землях, право власності та/або користування на які підтверджено належними правовстановлювальними документами на строк не менше семи років.