Обсяги перевезень зернових вантажів залізницею зменшилися в 4,2 рази

0

У березні 2022 року зерновими було навантажено майже 11 тис. вагонів, що в 4 рази менше, ніж обсяг у лютому (43,9 тис. вагонів). В абсолютному вираженні обсяг навантаження в березні досяг 685,3 тис. тонн зернових вантажів сумарно, що в 4,2 рази менше за лютневий показник (2909,7 тис. тонн).

Про це з посиланням на RAIL.insider пише АПК-Інформ.

Значно змінилася структура навантажень у розрізі культур та напрямків постачання. Якщо в лютому частка кукурудзи в загальному обсязі навантаження становила 75% (в абсолютному вираженні), пшениці – 18% і соняшнику – лише 1%, то в березні частка кукурудзи знизилася до 72%, пшениці – до 5%, а от частка соняшнику зросла до 11%.

Стосовно напрямків навантаження, то на тлі блокування портів внаслідок військової агресії з боку Росії залізничні перевезення в цьому напрямку очікувано скоротилися. Якщо в лютому в напрямку портів було навантажено більше 96% всіх партій зернових вантажів, то в березні цей показник знизився до менш ніж 4%. Відповідно, частка навантаження в напрямку залізничних прикордонних переходів на західному кордоні України у березні збільшилася до 55% проти 2% у лютому.