Благодійна ініціатива допомоги агроколеджам від УКАБ, “Агрокебети” та Land Club

0

Освітня програма «Агрокебети», Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу», громадська організація «Ленд Клуб» та видання AgroPortal.ua розпочали благодійний проєкт допомоги українським аграрним коледжам, що постраждали та продовжують потерпати від війни в Україні.

Про це повідомляє прес-служба проєкту «Агрокебети».
“Протягом війни багато будівель навчальних закладів було зруйновано, а вцілілі – перетворились на притулки для студентів та викладачів, як власних, так і біженців з інших регіонів. І якщо зруйноване будемо усім світом відроджувати після нашої перемоги, то вцілілим закладам потрібна допомога. Ми маємо гуманітарну кризу через внутрішню евакуацію: студенти та викладачі аграрних університетів та коледжів Півдня, Сходу, Центру та Півночі змушені покинути домівки та роботу і переїхати до більш безпечних районів Західної України. Без речей, без запасів харчів, а подекуди – без усього, бо втратили домівки через обстріли та окупацію” – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в багатьох коледжах немає електрики, опалення та води – особливо у Чернігівській, Київській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях. Незважаючи навіть на це, студенти бажають продовжувати навчання задля майбутнього української аграрної галузі та світової продовольчої безпеки.

Наразі допомоги потребують низка коледжів, що прийняли у себе біженців:

Також потрібна допомога коледжам, що зазнали пошкоджень, перебували в зоні бойових дій та під російською окупацією:

ЯКА ДОПОМОГА ПОТРІБНА:
  1. Фінансова – для закупівлі потрібних речей для студентів та лекторів та їх родин, які змушені покинути домівки та потребують, крім іншого, спальних мішків, харчів, ліків, води та іншого.
  2. Освітня – підтримати річними стипендіями найкращих студентів та запропонувати їм пройти практику на аграрних підприємствах в безпечних регіонах чи на фермах за кордоном.
  3. Технічна – допомогти відновити дистанційне навчання, профінансувавши закупівлю необхідного обладнання: ноутбуки та іншу техніку, а також програмне забезпечення
Дізнатися більше про проект та допомогти можна за посиланням.