Тарас Качка: Основа нашої експортної стратегії – це передбачуваність

0

У рамках міжнародної галузевої конференції «GRAIN UKRAINE 2021» заступник Міністра економіки України – Торговий представник України Тарас Качка розповів про ключові принципи, які лежать в основі експортної стратегії України. 

Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

«В експортній стратегії України головне не нові географічні пріоритети, а якість роботи. В торговій політиці все відбувається достатньо повільно, але планомірно, так як і на ринку зернових. Важливо розуміти, що зерновий ринок це не ринок «сьогодні на сьогодні», а «сьогодні на 10 років уперед». Я бачу, що і в Уряді, і в бізнесі це розуміння є», – зауважив Качка.

Заступник Міністра додав, що Мінекономіки продовжує працювати з європейськими експертами щодо оновлення Угоди з Євросоюзом, в тому числі її торгової частини. Передбачається, що до Саміту Україна-ЄС, який має відбутися в жовтні цього року, вже буде оновлена тарифна частина.

За його словами, при плануванні експортної стратегії потрібно враховувати питання якості та органічності продукції з точки зору роботи лабораторій, фітосанітарного контролю, а також розвитку логістики всередині країни та ефективної роботи з трейдерами.

«Минулі два маркетингові роки були наповнені великими ваганнями з приводу продовольчої безпеки в середині країни. Але ми пройшли цей час без будь-яких обмежень. Якщо ми хочемо бути ефективними, розбудовувати якісний ринок з точки зору якості зерна, довіри до нього, вміння його зберігати і продавати, то нашою головною стратегією має бути передбачуваність», – підкреслив Тарас Качка.