Держпродспоживслужба здійснила понад 3000 перевірок цін після повідомлень споживачів

0

Аби не допустити зростання цін на товари і послуги, фахівці Головних управлінь Держпродспоживслужби на постійній основі здійснюють контроль за дотриманням суб’єктами господарювання норм чинного законодавства при формуванні, встановленні та застосуванні державних регульованих цін. 

Про це повідомляє прес-служба установи.

“Фахівцями територіальних підрозділів Держпродспоживслужби здійснюється цінове спостереження роздрібних цін на споживчі товари, що мають істотну соціальну значущість, і товари протиепідемічного призначення на підприємствах торгівлі та аптечних закладах” – йдеться в повідомленні.

Станом на 4 квітня, відповідно до отриманих повідомлень споживачів, Держпродспоживслужбою здійснено понад 3000 цінових спостережень за встановленням цін на соціально значущі товари. Переважна більшість повідомлень стосувалася зростання цін на продукти харчування, товари першої необхідності, пальне, продаж алкоголю, відсутність розрахунку за безготівку.

За результатами проведених головними управліннями Держпродспоживслужби цінових спостережень за встановленням суб’єктами господарювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, станом на 04.04.2022 в порівнянні з 23.02.2022 спостерігається підвищення цін переважної частини продовольчіх товарів, таких як хліб пшеничний, житньопшеничний,крупу гречану,макаронні вироби, олію соняшникову,цибулю ріпчасту та на ін. продукти харчування.

Порушення були встановлені у значної кількості суб’єктів господарювання. За результатами проведеної роботи були знижені ціни до економічно обґрунтованого рівня, виставлені цінники на товари, відновлювалася робота терміналів, алкоголь знімався з реалізації.