Компанія the LEGO Group представила перший прототип цеглинки LEGO® з переробленої пластмаси

0

the LEGO Group представила прототип цеглинки LEGO® з переробленої пластмаси, що стало завершальним кроком на шляху до переходу на виробництво продукції LEGO з екологічних матеріалів.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Новий прототип, зроблений з ПЕТ — пластмаси, отриманої від переробки пластикових пляшок — це перша цеглинка, виготовлена з переробленого матеріалу, яка відповідає суворим вимогам компанії до якості та безпеки.

Команда з понад 150 спеціалістів працює над розробкою екологічних рішень для продуктів LEGO. За останні три роки матеріалознавці та інженери випробували більше ніж 250 варіантів матеріалів з ПЕТ та сотні інших видів пластмас. Результатом цих зусиль став прототип, який відповідає вимогам щодо якості, безпеки та придатності до гри — зокрема, щодо міцності зчеплення.

«Ми надзвичайно втішені цим проривом. Найбільший виклик на шляху до екологічності — це переосмислення й створення нових матеріалів, які будуть такими ж довговічними, міцними й високоякісними, як і нинішні цеглинки, а також сумісними з елементами LEGO, які виготовлялися протягом останніх 60 років. Даний прототип демонструє той прогрес, якого ми досягли» – заявив Віцепрезидент the LEGO Group з питань екологічної відповідальності Тім Брукс.