Україні потрібна держпрограма для відродження якості вітчизняного хліба

0

Україні необхідні розробка та впровадження державної програми з відродження якості вітчизняного хліба.

Про це заявила голова Держпродспоживслужби України Владислава Магалецька, повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що тема підвищення якості української хлібобулочної продукції була ключовою в ході робочої зустрічі Магалецької, що відбулася 20 жовтня, з головою об’єднання «Укрхлібпром» Олександром Васильченком, виконавчим директором Всеукраїнської асоціації пекарів Оленою Жуковою і директором Асоціації «Борошномели України» Родіоном Рибчинським.

«У розробці такої програми зацікавлені і споживачі, і держава. Роботи тут дуже багато, і потрібна консолідація дій багатьох державних органів, бізнесу та громадських організацій. Але це вкрай потрібна і важлива робота. Адже хліб – це продукт, який вживає практично кожен. І від його якості залежить здоров’я українців”, – сказала голова Держпродспоживслужби.

За її словами, така програма повинна включати в себе стимули для виробників якісного зерна, борошна і селекціонерів, можливість доступу українських хлібопекарів і борошномелів до дешевих кредитів, посилення контролю за якістю води, зерна, добавок та інших інгредієнтів, які використовуються при виробництві хліба, а також боротьбу з тіньовим ринком і контрабандою борошна.

«Перед нами стоїть дуже амбітне завдання: відновлення якості, смаку, користі та доступності українського хліба. І найголовніше – відновлення інтересу українського споживача до цього українського продукту-бренду», – наголосила Магалецька.