Мінагрополітики підписало 2 Меморандуми про взаєморозуміння з катарськими компаніями

0

Міністерство аграрної політики та продовольства України уклало з катарськими компаніями Baladna (QPSC) та WIDAM FOOD COMPANY (QPSC) два Меморандуми про взаєморозуміння.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що сторони домовилися співпрацювати та здійснювати обмін інформацією у сфері інвестиційних агропроектів в Україні. Також вони підтвердили зацікавленість у розвитку молочної галузі, зокрема, молокопереробної.

Укладення Меморандумів сприятиме інноваційно-інвестиційному розвитку сфери молочного виробництва України та забезпеченню продовольчої безпеки в цілому.

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький підкреслив, що попередні домовленості, досягнуті під час візиту Президента України Володимира Зеленського та Міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенка до Катару у квітні цього року, знаходять практичну імплементацію.

«Сьогодні ми підписали меморандум з однією із найбільших компаній Катару, яка має дуже гарну експертизу, знання про технології. Приміром, середній надій на корову на їхніх підприємствах у Катарі становить 40 літрів на день і є одним із найвищих у світі. Тому важливо, що катарські технології будуть залучені в розвиток молочного поголів’я в Україні», – сказав Тарас Висоцький.

Він додав, що це, перш за все, надасть нові робочі місця в сільській місцевості та сприятиме збільшенню доданої вартості.