Інноваційні проекти із захисту врожаю стали переможцями грантової програми Bayer Grants4Ag 2021

0
Tractor spraying a field of corn; Shutterstock ID 419658139

24 проєкти, пов’язані з точним землеробством, зменшенням кількості хімічних обробок для зміцнення здоров’я ґрунту або боротьби зі шкідниками для збереження біорізноманіття, стали переможцями грантової програми Grants4Ag цього року.

Про це повідомляє прес-служба компанії «Байєр».

Успішні дослідники отримають гранти (від 5 000 до 15 000 євро) для фінансування своїх проектів. Також Байєр з’єднає кожного переможця з одним із наукових співробітникві компанії, щоб надати менторство кожному проекту в міру його прогресу. Серед переможців є й український проєкт – система автоматичного централізованого змішування ЗЗР Robomix, розроблена Agrohub в партнерстві з SenseAgro і Custom PC Software.

«Дуже рада, що рішення Robomix є одним з 24 переможців та обраним з понад 600 заявок із 39 країн!» – каже засновниця Agrohub Юлія Порошенко. – «За допомогою Robomix аграрії зможуть підвищити ефективність застосування пестицидів за рахунок повної автоматизації процесу і також точного обліку використовуваних пестицидів».

Такі рішення як Robomix з автоматизації внесення пестицидів здатні допомогти індустрії, яка в буквальному сенсі всіх годує. З його допомогою набагато простіше підвищити ефективність застосування пестицидів за рахунок повної автоматизації процесу і також їх точного обліку. Не кажучи вже про значне підвищення безпеки співробітників в порівнянні з ручним змішуванням. Відібраним дослідникам програми Bayer Grants4Ag надаватимуть фінансову підтримку та наукові поради для розвитку ідей. Для компанії «Байєр» ці гранти можуть перетворитись в інвестицію та більш тривалу співпрацю з вченим.

«Ідеї переможців цього року представляють усі галузі досліджень та розробок в  сільському господарстві» ,–  говорить Філ Тейлор, керівник відкритих інновацій підрозділу Crop Science компанії «Байєр». «Нам подобається думка, що, отримавши підтримку, ці дослідницькі пропозиції можуть перетворитися на наступне досягнення, яке допоможе фермерам».

У партнерстві з Halo, партнерською платформою для наукових інновацій, компанія «Байєр» отримала понад 600 пропозицій від 39 країн світу протягом п’ятитижневого вікна подачі заявок восени минулого року. Лауреати конкурсу Bayer Grants4Ag зберігають усі права інтелектуальної власності на свої проекти.