В Україні зростає промислове виробництво

0

Промислове виробництво продовжує зростати. За даними Держстату, за підсумками січня-червня 2021 року промвиробництво зросло на 2,1% порівняно з аналогічним періодом минулого року. 

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Зазначається, що в переробній промисловості  зростання склало 2,5%, у добувній промисловості – 1,4%, у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря темпи зростання – 1,7%.

Серед факторів, які забезпечили зростання виробництва промислової продукції, можна відзначити сприятливу кон’юнктуру на зовнішніх ринках, поступове відновлення попиту на окрему продукцію на внутрішньому ринку, подальше пристосування національних виробників до роботи у відповідь на зняття жорстких карантинних обмежень.

Загалом найбільший позитивний внесок у зростання промвиробництва сформувало машинобудування та металургія. Так, у машинобудуванні виробництво зросло на 11,6% (порівняно з аналогічним періодом 2020 року), металургійне виробництво зросло на 7%. Також спостерігалось зростання виробництва меблів, іншої продукції, ремонту і монтажу машин і устаткування (на 19%), виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (на 12,9%), виробництва виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності (на 10%).

“Наразі, прогноз Уряду щодо зростання промисловості за підсумками 2021 року на рівні 2,6% лишається актуальним. Ми очікуємо на покращення динаміки харчової промисловості через зростання врожаю сільськогосподарської продукції, яка йтиме на переробку. Високою лишається цінова кон’юнктура на ринках металу та руди, що так само має підтримувати наших виробників”, – прокоментував перший заступник Міністра економіки України  Володимир Гринюк.