Бізнесу відшкодують майже 11,2 млрд грн ПДВ

0

У липні цього року Державна податкова служба України відшкодовує бізнесу майже 11,2 млрд грн ПДВ (при поточній заявці 9,9 млрд грн), що на 2,1 млрд грн більше ніж у липні минулого року.

Про це під час онлайн зустрічі з членами правління ЄБА повідомив Перший віце-прем’єр-міністр країни – Міністр економіки України Олексій Любченко, передає прес-служба МЕРТ.

«У липні цього року ДПС відшкодовує на 2 млрд грн більше ПДВ, ніж у липні минулого року. Насправді це дуже правильна тенденція, бо це серйозна підтримка бізнесу, коли не затримується рух коштів. Це справжня інвестиція у розвиток», – зазначив Любченко.

Також сторони обговорили деякі моменти проекту Закону №5600 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень.

Міністр повідомив, що наразі триває робота над його доопрацюванням: «Впевнений, що спільними зусиллями депутатів, урядовців та завдяки консультаціям з представниками бізнесу, документ буде удосконалений.  Головні засади цього проєкту стосуються, насамперед, створенню рівних податкових правил без пільг для великого бізнесу.