Коли Держпродспоживслужба пройде в підпорядкування Мінагрополітики?

0

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів буде повністю передана в підпорядкування Міністерства аграрної політики та продовольства у вересні 2021 року.

Про це повідомляє прес-служба Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) за підсумками зустрічі своїх представників з главою Мінагрополітики Романом Лещенком.

Як зазначив міністр, розривати функціонал Держпродспоживслужби між Мінагрополітики та Мінекономіки, в управлінні якого відомство перебуває сьогодні, не планується.

Ключовими для Мінагрополітики є рослинництво, тваринництво, переробка с/г продукції, напрямки, пов’язані зі зрошенням — садівництво тощо. Крім того, розвиток зеленого туризму, виноградарство, аквакультура, сільськогосподарське машинобудування.

Роман Лещенко відзначив важливість питань зрошення, збереження грунтів, державної підтримки, фонду часткового гарантування кредитів для малого й середнього бізнесу, впровадження додаткових фінансових інструментів для капіталізації аграрного сектора.

“Мінагрополітики також готує у вересні презентацію державного аграрного реєстру, у якому, зокрема, допоможе перевести обіг складських документів на зерно в електронну форму, оскільки нинішній «паперовий» формат ведення документообігу створює корупційні ризики” – додають у ЄБА.

В асоціації уточнюють, що міністерство готує заходи щодо підтримки виробників і переробників молочної продукції, оскільки на сьогодні в Україні склався гострий дефіцит молочної сировини. Також ідеться про ініціативу зниження ставки податку на додану вартість (ПДВ) для певних сфер агросектора.