KSG Agro присвоєно кредитний рейтинг uaА+ рейтингового агентства «Експерт-Рейтинг»

0

8 червня 2021 року агрохолдингу KSG Agro присвоєно кредитний рейтинг uaА+ рейтингового агентства «Експерт-Рейтинг» за національною рейтинговою шкалою.

Про це повідомляє прес-служба агрохолдингу.

Як зазначається, 8 червня 2021 року на засіданні рейтингового комітету РА «Експерт-Рейтинг» було прийнято рішення присвоїти агрохолдингу KSG Agro кредитний рейтинг на рівні uaA+ за національною рейтинговою шкалою. Крім того, холдингу за міжнародною шкалою було присвоєно рейтинг ВВВ. Це означає, що компанія володіє високою кредитоспроможністю порівняно з іншими позичальниками.

«Станом на 31.03.2021 р частка кредитів у зобов’язаннях KSG Agro склала 47,7%, а саме: короткострокові кредити – 5,12%, довгострокові – 42,58%. Станом на початок 2021 р. власний капітал KSG Agro на 44,16% покривав кредити банків  та на 19,64% – сукупний обсяг кредитів від банків та материнської компанії. У 2020-2021 рр. менеджмент холдингу здійснив заходи, спрямовані на поліпшення його кредитної історії, шляхом повного погашення та реструктуризації простроченої заборгованості по кредитах банків. За підсумками 2020 р. в порівнянні з 2019 р. співвідношення між EBITDA та сукупними зобов’язаннями компанії зросла на 8,04 п.п. до 11,35%, співвідношення між EBITDA та сукупним обсягом отриманих KSG Agro кредитів зросла на 16,70 п.п. до 23,94%, а співвідношення між EBITDA та кредитами банків збільшилася на 34,81 п.п. до 54,28%. Поточний рівень EBITDA KSG Agro покриває істотну частку підпроцентних зобов’язань компанії, і за підсумками 2020 р. більш ніж вчетверо перевищує витрати на виплату відсотків за позиками, і понад втричі – сукупні фінансові витрати холдингу. Це означає, що компанія здатна згенерувати значний обсяг доходів, який може бути спрямований на фінансування безперервної діяльності та обслуговування боргу» – відзначають аналітики агентства «Експерт-Рейтинг», аргументуючи присвоєння агрохолдингу KSG Agro досить високого рейтингу.

Аналізуючи динаміку акцій агрохолдингу на Варшавській Фондовій Біржі (ВФБ), аналітики агентства відзначають: «У період з 1 січня 2020 р. по 17 травня 2021 р. курс акцій KSG Agro на ВФБ зріс у 2,83 рази: з 1,2 злотих до 3,40 злотих. Чим більше буде зростатиме курс акцій на біржі, тим кращими будуть шанси компанії залучити додатковий капітал шляхом SPO і навіть замістити власними коштами частину позикових ресурсів. Крім того, наявність лістингу акцій KSG Agro на ВФБ сприяє поліпшенню практики корпоративного управління в холдингу».

«Присвоєння рейтингу на рівні uaA +, що характеризує високу кредитоспроможність нашого агрохолдингу, стало наслідком нашої стратегії, спрямованої на поступову реструктуризацію та погашення боргових зобов’язань минулих років з високим дисконтуванням, впровадження інновацій, зниження непродуктивних витрат, постійний діалог з інвесторами, який перейшов в карантинний період в онлайн-формат» – пыдкреслив голова Ради Директорів KSG Agro.