Україна чекає підтримки ЄС в інтеграції внутрішніх водних шляхів в мережу TEN-T

0

Україна зацікавлена в інтеграції внутрішніх водних шляхів в європейську регіональну мережу TEN-T.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в ході переговорів з виконавчим віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом, пише АПК-Інформ.

«Україна розраховує на підтримку Європейського союзу в питанні включення внутрішніх водних шляхів України в регіональну мережу TEN-T. Дане рішення сприятиме розвитку ринку послуг у сфері внутрішнього водного транспорту та залученню інвестицій в дану сферу. Крім того, це дозволить переорієнтувати вантажні потоки на більш екологічний і економічний річковий транспорт», — зазначив Шмигаль.

Під час зустрічі сторони також розпочали консультації щодо подальшої лібералізації торгівлі між Україною та ЄС, що передбачено ст. 29 Угоди про асоціацію. Зокрема, йдеться про прискорення та розширення сфери скасування ввізного мита у торгівлі між Україною та Євросоюзом.

«ЄС є одним з найбільших торгових партнерів України, тому уряд налаштований надалі зміцнювати співпрацю в даному напрямку. Упевнений, що підтримка постійного діалогу сприятиме усуненню торговельних бар’єрів у взаємній торгівлі», – наголосив голова уряду.