У Тунісі зростає попит на українське зерно

0

Туніс готовий купувати більше української пшениці та кукурудзи, але для цього варто пропонувати якомога вигідніші умови співпраці.

Про це під час установчого засідання української частини Українсько-Туніської ділової ради сказав її новообраний очільник, голова наглядової ради групи компаній «Рамбурс» Олексій Гаврилов, пише ukrinform.ua.

За його словами, попит на кукурудзу в цій північноафриканській країні постійно зростає через інтенсивний розвиток тваринницької галузі. А українську пшеницю активно закуповують до державного продовольчого резерву. Також Туніс постачає макаронні вироби з українського збіжжя до сусідніх країн — передусім, до Лівії, яка після політичної кризи повертається до нормального ділового життя.

Гаврилов наголосив на необхідності змістити сировинний акцент українського експорту до цієї країни. Адже 80-82% в структурі експорту — зернові, ще 15% — чорні метали.

Учасники заcідання говорили про перспективи постачання до Тунісу українських меблів, сільськогосподарської техніки, комплектуючих та іншої продукції з високою доданою вартістю. При цьому вже в найближчому майбутньому Україна може розглядати Туніс як платформу для експорту на африканський континент.

«Туніс став замовляти більше українського зерна, яке переробляє і для себе, і для потреб сусідів. Надалі ж можливості торгівлі із цим регіоном, переконаний, лише розширюватимуться», – підсумував Олексій Гаврилов.

Туніс разом з Єгиптом і Марокко входить до трійки найбільших торговельно-економічних партнерів України на Африканському континенті. Річний товарообіг між нашими країнами перевищує 400 млн дол.

У квітні 2019 року відбулося Третє засідання Міжурядової українсько-туніської комісії з питань торговельно-економічного і технічного співробітництва. Тоді було ухвалено рішення про створення Українсько-туніської ділової ради. Мета ради – сприяти розвитку українсько-туніських ділових і торговельно-економічних зв’язків.