Українці стали споживати менше вина

0

Унаслідок пандемії коронавірусу ринок виноробної продукції значно просів.

Про це розповів голова асоціації «Укрсадвинпром» Володимир Печко, пише AgroPortal.ua.

«Спочатку тенденція була більш-менш позитивна, адже люди почали більше часу проводити вдома. Але зараз споживачі значно збідніли. Вони витрачають менше не тільки на вино, а й на інші продукти», — зазначив експерт.

За його словами, українці почали значно менше заробляти коштів. Як наслідок – менше споживати тих же фруктів, вина тощо.

«Але ринок просів не тільки в Україні, а й в усьому світі. Попит на вино зменшився в 2 рази. Тому вплив пандемії можна розцінювати як негативний», — сказав голова асоціації «Укрсадвинпром».

Він звернув увагу на те, що карантинні обмеження принесли виноробним компаніям додаткові економічні втрати.

«Приміром, у виробників була проблематика з перевезенням людей під час весняних робіт чи збору винограду. Один автобус міг перевозити не більше 10-12 людей, хоча він вміщує 36. Це не тільки втрати часу, але й грошей», — пояснив Володимир Печко.