Розширений доступ малого бізнесу до фінансів та ринків завдяки Факторинг хаб

0

6 жовтня 2020 року відбулась офіційна презентація проєкту “Факторинг хаб” – онлайн-платформи, яка поєднує процес оголошення тендеру, подання пропозицій малого та середнього бізнесу (МСП) та надання послуги факторингу фінансовою установою.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Зазначається, що платформа була запущена в липні й на сьогодні вже здійснено більше 100 реєстрацій в системі https://ufactoring.com/.

Основна мета створення “Факторинг хаб” –  збільшити залучення малого бізнесу до участі в державних закупівлях через Prozorro та відкрити новий ринок збуту для українських підприємців. Альтернативне фінансування через надання факторингових послуг створює можливості для зменшення строків отримання грошей постачальниками.

Механізм фінансування побудований на безрегресному факторингу. Тобто, на відміну від кредиту, банк не вимагає від постачальника жодних гарантій чи застав, а лише бере комісію від суми договору, пояснюють у відомстві.

“Ми продовжуємо вживати всіх заходів для підтримки малого та середнього бізнесу. Нова платформа “Факторинг Хаб” дозволяє мікро та малим підприємствам конкурувати за великі проєкти в публічних закупівлях та отримувати оплату на нових більш привабливих умовах”, – зазначила заступниця Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ірина Новікова.

Користуючись “Факторинг Хаб”, підприємець подає онлайн-заявку та отримує пропозиції від банків щодо факторингу. Тож бізнес може легко та швидко отримати оплату за надані послуги чи поставлені товари в рамках публічних закупівель.