Молдова скасувала заборону на ввезення комбікормів з України

0

У зв’язку зі скороченням у цьому році виробництва фуражних культур Молдова скасувала заборону, яка діяла на ввезення кормів для сільгосптварин з України.

Відповідна постанова уряду РМ набрало чинності з 2 жовтня після його опублікування в офіційному виданні Monitorul Oficial, пише АПК-Інформ.

«Відсутність опадів в осінньо-зимовий і ранньо-весняний період, а також мінімальний запас продуктивної вологи в ґрунтовому шарі привели до компрометації осінніх посівів в пропорції 25% у північному регіоні і до 60-100% – у центрі й на півдні. З 303 тис. га посівів, досліджених місцевими спецкомісіями, 259 тис. га виявилися ураженими, що значно знизило врожай зернових першої та другої групи, які служать кормовою базою для тваринництва», – йдеться в інформаційній записці до постанови.

Мінсільгосп Молдови, який виступив автором даної потанови, вважає, що для забезпечення птахівництва і свинарства, ферм ВРХ, кіз і овець сировиною для виробництва продуктів харчування, для уникнення скорочення поголів’я худоби, а також збільшення собівартості продукції необхідно зняти обмеження на імпорт кормів з України.

Нагадаємо, чинна заборона була введена рішенням уряду Молдови в вересні 2016 року як один із заходів щодо запобігання розповсюдженню африканської чуми свиней.