Виробництво цукру скоротиться на 15%

0

У 2020/2021 МР виробництво цукру в Україні очікується в межах 1,2 млн тонн, що на 15% менше в порівнянні з попереднім роком.

Про це сказав аналітик сировинних ринків та сільського господарства національної асоціації «Укрцукор» Назар Михайловин, пише AgroPortal.ua.

Він розповів, що в поточному році аграрії посіяли 209 тис. га цукрових буряків, що на 5% менше, ніжу 2019/2020 МР. Найбільше було посіяно у Вінницькій, Полтавській, Хмельницькій та Київській областях.

«Виробничий сезон переробки цукрових буряків урожаю поточного року розпочався з незначним запізненням у порівнянні з минулим роком. Так, у 2019 році сезон розпочався 1 вересня, а у 2020 році — 5 вересня першим почав переробляти цукровий буряк ТзОВ «Радехівський цукор» — Радехівське виробництво», — поділився експерт.

Пан Назар додав, що станом на 14 вересня працює 3 цукрові заводи у Львівській, Полтавській та Житомирській областях. Сумарно вони вже виробили 8 тис. тонн цукру.

Відповідно до слів фахівця, у цьому році цукрові заводи відтермінували початок нового сезону переробки буряків на пізніші строки. Причиною цього стала посуха в більшості регіонів України, через яку утворилась ґрунтова кірка, яка ускладнює процес збирання врожаю.

«Саме цей фактор впливає на зниження темпів копання цукрових буряків. Очікується, що ситуація на полях покращиться і більшість заводів запрацюють до кінця вересня», —зазначив Михайловин.

У цілому, за очікуваннями «Укрцукор», у новому сезоні працюватимуть 33 цукрових заводи.

Попри зменшення обсягів виробництва потреби внутрішнього ринку будуть повністю забезпечені.

«З урахуванням перехідних залишків ресурси цукру на період 2020/2021 МР в повному обсязі забезпечує потреби внутрішнього ринку цукром і значного зростання цін не передбачається», — підсумував аналітик.