Україні необхідно збільшувати зрошувальні землі

0

Дефіцит вологозабезпечення став основною перешкодою зростання виробництва сільськогосподарської продукції на півдні країни.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає прес-служба Кабінету Міністрів України.

«Зміцнення лідерських позицій України на аграрних ринках у світі можливе за умов збільшення зрошувальних земель. Україна має великий потенціал у розвитку системи зрошувального землеробства, але наявні потужності використовуються лише на 25%. Тому ми маємо нарощувати площі поливу за рахунок модернізації наявних систем зрошення та побудови систем крапельного зрошення», — зазначив міністр.

Він зауважив, що такі заходи дадуть змогу збільшити врожайність на Херсонщині щонайменше у 2,5 раза, що сприятиме зростанню ВВП та створить нові робочі місця.

«На Херсонщині найкраще збережений водогосподарський комплекс та зосереджені найбільші площі під краплинним зрошенням. Тому вона може стати взірцем у будівництві нових і сучасних систем іригації. Президент уже дав завдання Уряду розширити програму «Велике будівництво» на будівництво зрошувальних систем у південних областях. Наше спільне завдання — використати наявний потенціал для зменшення природних ризиків», — сказав Денис Шмигаль.