Переробні підприємства АПК зможуть скористатись здешевленням кредитів

0

2 вересня на черговому засіданні Уряд удосконалив процедури надання держпідтримки АПК та розширив коло її отримувачів, прийнявши відповідні зміни до порядків програм.

Про цеповідомляє прес-служба Мінекономіки.

Було прийнято:

  • надати можливість суб’єктам агропромислового комплексу отримувати здешевлення кредитів у декількох банків;
  • надати можливість підприємствам, що займаються переробкою сільськогосподарської продукції, скористатися програмою здешевлення кредитів;
  • відмовитись від нормативів при наданні фінансової підтримки шляхом часткового відшкодування вартості побудованих і реконструйованих об’єктів із зберігання та переробки плодово-ягідної продукції, винограду та хмелю.

«Сьогоднішнє рішення Уряду спрощує алгоритми деяких програм держпідтримки АПК і тим самим відкриває нові можливості. Так, аграрії зможуть звертатися щодо здешевлення кредитів у декілька банків. Важливо, що така опція відтепер буде і у тих підприємств, які займаються переробкою. Всі ці зміни направлені на те, щоб малий та середній бізнес отримав ще більший доступ до фінансових ресурсів і щоб у нас розвивалась переробна галузь», – прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.