246 нових кредитів у рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%» за минулий тиждень 

0

На минулому тижні уповноважені банки Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%»  уклали 246 нових кредитних угод на загальну суму 653 мільйонів гривень. Усього станом на 25 серпня 2020 року видано 2444 кредитів на 5,546 мільярда гривень.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

“Щотижня бізнес подає все більше заявок на фінансування в межах програми 5-7-9. Щоб ще більше підприємців отримали доступ до неї, Уряд розробив законопроєкт про державні портфельні гарантії такого кредитування і сьогодні депутати ВРУ підтримали його в першому читанні. Це відповідь на запити бізнесу отримати кредит у разі відсутності необхідної застави”, – прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Протягом минулого тижня за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» банки рефінансували більше ніж півмільярда гривень (535,6 млн. грн) та надали 76,2 млн грн. інвестиційних кредитів і позик на оборотний капітал.

У цілому в рамках програми вже рефінансовано кредитів на 4,447 мільярда гривень та видано мільярд гривень інвестиційних кредитів.

Крім того, у рамках спеціального антикризового кредитного пакету програми, який був введений урядом на час дії карантинних обмежень у зв’язку з всесвітньою пандемією  Covid 19,  підприємці отримали позик на суму 110,3 мільйона гривень.