Кредитів за програмою 5-7-9 видано на 2,4 млрд грн

0

Станом на 27 липня 2020 року в рамках Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» видано 1446 кредитів на загальну суму 2,413 мільярда гривень.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

“Лише за минулий тиждень у рамках Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» банки-партнери уклали 196 нових кредитних угод на загальну суму 638 мільйонів гривень. Усього за програмою бізнес отримав вже 2,4 млрд грн”, – зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Найбільшим попитом бізнесу продовжують користуватися кредити на рефінансування раніше отриманих позик. За минулий тиждень портфель рефінансованих кредитів зріс на півмільярда гривень (564 мільйона гривень). Він уже перевищив півтора мільярда гривень (1,637 мільярда гривень) і продовжує зростати. З моменту запуску рефінансування сума заявок на цей антикризовий продукт склала 6,464 мільярда гривень.

Виском залишається попит бізнесу на інвестиційні кредити в рамках Програми. Станом на 27 липня сума заявок на отримання позик у рамках цього продукту склала  5,129 мільярда гривень. Уповноважені банки з моменту запуску Програми вже видали інвестиційних кредитів на суму 757,30 мільйона гривень. Це дозволило оновити основні фонди підприємців на суму близько 1 мільярда гривень.

Нагадаємо, що позику в рамках Програми вже можна отримати в 18-ти банках: АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк», АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Укрексімбанк», АТ АКБ «Банк Львів», ПАТ «ПУМБ», АТ «БАНК АЛЬЯНС», АТ «КРЕДОБАНК», ПАТ «БАНК ВОСТОК», АТ «Райффайзен Банк Аваль», АТ «ТАСКОМБАНК», АТ «Альфа-банк», АТ «КБ «ГЛОБУС», АТ «МЕГАБАНК», АТ «ПОЛІКОМБАНК», АТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК», а також, відповідно, КредитВест Банк та ОТП банк.