В Україні зменшилась кількість випадків захворювання на африканську чуму свиней

0

З початку року в Україні зареєстровано 11 випадків захворювання на африканську чуму свиней, що значно менше, ніж за попередні роки. Так, минулого року в Україні було зафіксовано 28 випадків АЧС, у 2019 році – 53 випадки, у 2018 році – 145 випадків.

Про це повідомляють у Держпродспоживслужбі.

“По два випадки були зафіксовані в Миколаївський, Чернівецькій та Херсонській областях, по одному випадку – у Вінницькій, Луганській, Запорізькій, Харківській областях та у місті Київ. Найбільша кількість випадків (7 з 11) фіксувалася у приватному секторі та домашніх господарствах” – йдеться в повідомленні.

Загалом з початку року на АЧС досліджено 13521 пробу від свиней господарств та приватного сектору населення. У кожному разі підтвердження АЧС проводилися заходи відповідно до діючої сьогодні в Україні Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, серед яких – карантинні обмеження в неблагополучних пунктах, вилучення та знищення всіх сприйнятливих тварин та сировини від них в осередках інфекції, зонування, контроль недопущення переміщення підконтрольних вантажів з неблагополучних територій, карантинні пости, заходи в зонах захисту та нагляду, дезінфекція та дератизація, моніторинг в дикій фауні та серед домашніх свиней тощо.

“Наразі неблагополучними щодо АЧС залишаються п’ять населених пунктів – два у Херсонській області та по одному в Луганській, Запорізькій і Харківській областях. Заходи реагування тривають” – уточнюють в Держпродспоживслужбі.