Однією з вимог поточної програми України з МВФ є збереження незалежності Нацбанку

0

В інтересах України зберегти незалежність Національного банку України, що також є вимогою в рамках поточної програми, яку підтримує Міжнародний валютний фонд.

Про це заявила директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва в розмові з президентом України Володимиром Зеленським, пише Agravery.com.

«Реформа НБУ і її результати за останні п’ять років є історією повного успіху для України. Незалежний центральний банк допомагає макроекономічній стабільності, підтримує довіру інвесторів і захищає фінансову систему — це все найважливіші передумови для інвестицій та економічного зростання», — сказала Георгієва.

Вона вважає, що політичні дії НБУ сприяли стабілізації економіки. Успішне очищення фінансового сектору, на її думку, теж є заслугою роботи банку.

«Україна зацікавлена в збереженні незалежності НБУ, і це також є вимогою в рамках поточної програми, яку підтримує МВФ. Я закликала президента Зеленського дотримуватися курсу обґрунтованої грошово-кредитної і фінансової політики — це ключ до більш активного інвестування та інклюзивного зростання», — наголосила директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду.