На півдні України значно подешевшали помідори

0

Оптові ціни на помідори в південних регіонах України впали до мінімального рівня за рік. Тепер купити червоний помідор з теплиці можна навіть дешевше, ніж огірок.

Про це повідомляє EastFruit.

Овочівники укладали угоди з продажу оптових партій червоних тепличних помідорів не дорожче 10 грн/кг (37 центів США), хоча при реалізації продукції дрібному оптом можна було виручити до 12 грн/кг (44 центи). При цьому огірок можна було продати навіть за 15 грн/кг (55 центів), тобто в півтора рази дорожче за червоний помідор, зазначають аналітики EastFruit.

Рожевий помідор, який зазвичай коштує дорожче, продавався погано й майже за такою ж ціною, як і червоний, круглий. У середньому тепличники отримували на 1-2 грн/кг більше при продажі рожевих томатів у порівнянні з реалізацією червоних. Жовті помідори можна було реалізувати так само як і огірки – за 15 грн/кг.

Чорний помідор коштував значно дорожче. Ціни на нього коливалися в межах від 20 до 35 грн/кг ($0,74-1,29), що залежить від сорту, якості та обсягу пропонованої партії.

“Фермери сподіваються, що різке падіння цін стимулює потік оптових покупців, який останнім часом суттєво знизився. Очевидно, це зумовлено просуванням сезону збирання продукції в центральні й західні регіони країни, що дозволяє оптовикам економити на транспорті, закуповуючи продукцію ближче до зонам реалізації” – підсумували аналітики EastFruit.