В Україні вартість молодої картоплі знизилася

0

Гуртова ціна на молоду картоплю нового врожаю знизилася  на 5,73%. Також подешевшала картопля минулого врожаю – на 5,26%.

Про це повідомляють аналітики гуртового ринку “Шувар”, пише agronews.ua.

Нині молода картопля українського виробництва на гурті коштує у середньому 7,20 грн/кг. Найдешевші пропозиції йдуть по 6 грн/кг, найдорожчі – по 8 грн/кг.

У середньому 9 грн/кг на гурті вартує картопля стандарт вітчизняного виробництва. Ціновий коридор на цей товар наразі 8-10 грн/кг.

За словами директора насіннєвої компанії «Агріко Україна» Миколи Гордійчука, обсяги врожаю картоплі цьогоріч виростуть. Це пояснюється розширенням площ для вирощування картоплі на 5%.

Водночас холодна весна вплинула на сходи картоплі й загострення хвороб, а зливи перешкоджали гербіцидному захисту посівів.

«У минулому сезоні фермери навчилися уважно вибирати сорти картоплі, оскільки роздрібні мережі стали більш вимогливі. Вони вимагають найвищої якості як ніколи», — повідомив пан Микола.

У 2020 році роль супермаркетів для аграріїв значно зросла, оскільки певний час вони не могли реалізовувати врожай по-іншому.