Роман Лещенко спростував інформацію про те, що в Україні офіційно зареєстровано 3,5 млн одноосібників

0

Голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко спростував інформацію про те, що в Україні офіційно зареєстровано 3,5 млн одноосібників.

Про це пише agroportal.ua.

«У Польщі 1,9 млн одноосібників. Я думаю, їх взяли за основу, помножили на два, відняли приблизно 30% і вивели певну цифру. У ЗМІ кожен день називають і будуть називати різні фейкові цифри», — констатував він у ході конференції «Quo vadis, Агро?».

Відповідно до слів пана Романа, Держгеокадастр працює над Аграрним реєстром — єдиною базою, до якої увійдуть усі, хто працює легально.

«Лише за таких умов ми можемо порахувати, скільки і яких підприємств працює в Україні. У нашій країні фізично не може бути 3,5 млн одноосібників», — сказав він.

За даними голови Держгеокадастру, у тіні в Україні перебуває не менше 12 млн га.

«Це приблизно 40% виробництва тіньового зерна. Мова йде про значні суми коштів, які перебувають у тіньовій економіці країни. Ми можемо це детінізувати, але для цього має впроваджуватись наступний етап земельної реформи. Для цього нам потрібно провести фінальну інвентаризацію та паралельно прийняти ще низку законів, що стосуються безпосередньо розпорядження землями, децентралізації, спрощення землеустрою, дерегуляції, мінімізації контактів чиновника та громадянина», — зазначив Лещенко.

Також він наголосив, що в цьому контексті надважливим є прийняття законопроєкту № 3131.

«У країні вже є політична воля не вдавати вигляд проведення реформ, а втілювати їх», — підсумував Роман Лещенко.