Вартість свиней забійних кондицій знизилася на 1,4%

0

За останній тиждень середня ціна на свиней забійних кондицій послабилася на 1,4%. При цьому, опитування операторів ринку показало, що на наступному тижні пониження цін відбутися не має.

Про це повідомляють в Асоціації свинарів України.

“Цього тижня середньоринкова позначка зупинилася практично всередині цінового діапазону — на рівні 43,7 грн/кг. Так, більшість товарних партій цього тижня реалізовували по 43-44,5 грн/кг, що на 0,5-1,5 грн/кг дешевше ніж минулого. При цьому, зберіглася регіональна розбіжність цін: у Західних областях ціни тяжіли до верхньої межі цінового коридору, тоді як на Сході та в Центрі коливалися в межах 43-44 грн/кг” – йдеться в повідомленні.

Водночас більшість представників м’ясопереробної галузі прогнозує підвищення цін закупівлі наступного тижня, стверджують аналітики АСУ.

З одного боку, виробники, які реалізували товарні партії за цінами нижче середньої цього тижня, будуть намагатися «підтянутися». З іншого боку, приріст цін у третій декаді місяця прогнозували ще на початку червня та пов’язували його з очікуванням пожвавленої торгівлі напередодні тривалих вихідних. Хоча через малоактивну торгівлю цього тижня деякі оператори починатимуть торги, маючи перехідні залишки, оптимістичні настрої на наступний тиждень можуть посилити конкуренцію між закупівельниками.

“Окрім цього, вже зараз виробники відзначають вплив спекотніших температур на апетит та прирости тварин, а переробники — дещо меншу середню забійну вагу свиней. Хоча зараз партії з живцем у «літній» вазі зустрічаються епізодично, вже у липні цей чинник матиме суттєвіший вплив на об’єми пропозиції” – додають в Асоціації.