Місяць безкоштовного доступу від EOS Crop Monitoring

0

З нагоди Дня фермера, який відзначають 19 червня, супутниковий моніторинг полів EOS Crop Monitoring надає українським аграріям безкоштовний доступ протягом місяця.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Під час цього періоду для нових користувачів будуть відкриті інструменти оновленої платформи для ведення точного землеробства. Завдяки інноваційним технологіям супутникового спостереження фермери зможуть аналізувати рівень вологості ґрунтів своїх угідь, створювати карти вегетації, бути готовими до зміни природних умов, а також скористатись іншими допоміжними функціями.

“Україна продовжує використовувати застарілі методи вирощування культур. Лише близько 30% полів обробляється технологіями точного землеробства. Така ситуація загрожує розвитку українського агросектору. Тому впровадження інноваційних технологій супутникового моніторингу — це не примха сучасності, а можливість гідно конкурувати з іншими виробниками та залучати інвестиції для розвитку АПК країни” – йдеться в повідомленні.

Вільний доступ до платформи супутникового моніторингу  дозволяє залучити нових фермерів до діджиталізації аграрного сектору України. Вони зможуть спостерігати за своїми полями, використовуючи хмарні сервіси. Користувачі отримуватимуть повідомлення про зміни вегетації культур та ризики, пов’язані з погіршенням погодних умов. Система дозволить контролювати стан посівів, щоб збільшити урожай, оптимізувати використання добрив, тощо.

Ключова перевага платформи — відсутність додаткового обладнання. Не потрібно встановлювати датчики для вимірювання різних показників. Супутникових знімків достатньо для моніторингу та оцінки стану культур. Вологість ґрунтів можна визначати за допомогою супутникових даних без встановлення додаткового обладнання.