На ринку України з’явилися перші пропозиції лохини місцевого виробництва

0

В Україні на ринку з’явилися перші пропозиції лохини місцевого виробництва. Поки що йдеться лише про дуже малооб’ємні партії ягід з приватних теплиць західного регіону країни.

Про це повідомляє EastFruit.

Зазначається, що виробники намагаються продавати першу українську лохину дорожче за імпортну продукцію, аргументуючи це більш високими смаковими якостями й свіжістю. На даний момент пропозиції про продаж української лохини надходять за ціною 400-450 грн/кг дрібним оптом, у той час як імпортна лохина з Іспанії пропонується оптом у середньому по 300 грн/кг.

До цього часу у 2019 році на ринку вже були перші партії української лохини з відкритого грунту, вирощені в південних регіонах країни й на Закарпатті. Тоді лохину можна було купити в середньому у два рази дешевше, ніж цього року, – по 200-240 грн. Імпортна лохина теж коштувала значно дешевше, ніж сьогодні.

“Більш високий рівень цін на лохину в Україні порівняно з минулим роком зумовлений, звичайно ж, затримкою сезону дозрівання ягоди в середньому на 7-10 днів. Також, варто відзначити значні втрати, які зазнали виробники синіх ягід внаслідок заморозків та інших природних катаклізмів. Тому, незважаючи на вступ у плодоношення нових значних площ лохини в 2020 році, багато учасники ринку сумніваються, що пропозиція ягоди зросте і оптимістично оцінюють перспективи сезону” – зазначають аналітики EastFruit.

Появу першої лохини з відкритого ґрунту очікують на ринку України приблизно через тиждень.