Україна стала імпортувати більше молочки, яєць, борошна і круп

0

Попри світову кризу й карантин, Україна нарощує імпорт продовольства. 

Про це повідомляє експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Єгор Киян в ході відеоконференції, організованої (МЦПД), пише agropolit.com.

Фахівець сказав, що, не зважаючи на важкий період як для України, так і для всього світу, у країни вийшло не припинити свої експортні поставки на території інших держав.

Крім того, у деяких галузях Україна навіть змоглоа наростити масштаби експорту. В основному це стосується ринку аграрної продукції.

Станом на зараз більшість аграріїв уже використали всі можливі квоти на експорт в країни Європейського союзу таких товарів, як мед, овочі, фрукти, натуральні виноградні і яблучні соки.

Водночас спостерігається збільшення рівня імпорту ряду товарів, що негативно позначається на економіці України. За словами експерта, Україна стала більше імпортувати молочки, яєць, борошна і круп.

“Тут дуже великі показники росту імпорту. Значить, щось у нас тут не так. Або ринок не захищається, або інші країни ведуть більш агресивну торговельну політику”, – зазначив Єгор Киян.